PLAST/ALU

Med Primo Vinduers plast/alu-program får du et helt unikt produkt. Indvendigt får du alle fordele fra vores kendte plastprogram, og udvendigt får du pulverlakerede aluminiumsprofiler i lige den farve, du ønsker dig. Resultatet er et smukt og holdbart produkt.

Vi anvender samme slanke danske profiler som i vores plastprogram. Et helt unikt Primo-produkt der vil holde sig smukt år efter år.

Vores Plast/Alu-produkter er unikke

Plast er et fantastisk materiale til fremstilling af vinduer og døre, men der er det ved det, at den plast, der anvendes til vinduer og døre, kun kan fremstilles i hvid. Der er gennem årene lavet mange forsøg på at blande farve i plasten. Men det fungerer ikke, de kan ikke gøres UV–stabile, og farvet plast falmer derfor med tiden. Derfor er der opfundet andre måder, hvorpå man kan lave farvede døre og vinduer i plast. Man kan anvende folie, som er en tynd tape, der limes på den hvide plast. En metode som Primo også anvendte frem til 2006. Folien har den ulempe, at den kun findes i et begrænset antal farver, og at den tynde folie på overfladen har en begrænset holdbarhed. Dertil kommer, at folie i mørke farver gør plastprofilerne ekstremt varme i stærkt sollys, hvilket de kan tage skade af. En anden måde at farve plast på er at male plasten præcis, som man gør ved et trævindue. Ulempen ved dette er, at en malet overflade har begrænset holdbarhed og skal derfor vedligeholdes og med årene males igen og igen. I 2006 bragte Primo en helt ny løsning på farvede plastvinduer og -døre på markedet, nemlig plast/alu. Et helt unikt produkt, som vi er stolte af. Med plast/alu får du et kvalitetsprodukt med mange fordele. Det er ikke den billigste måde at farve plastvinduer og -døre på. Pas derfor på når/hvis du sammenligner vores plast/alu med andre på markedet.

Se her, hvad der gør vores Plast/Alu produkter unikke

 • Frit farvevalg – du kan vælge en af vores 10 standardfarver eller frit vælge mellem alle RAL-farver (mere en 200 forskellige farver).
 • Alle fordelene fra plastvinduet og samtidig en smuk pulverlarkeret alu-facade med lang holdbarhed og minimale krav til vedligehold.
 • Alu-skallen sikrer, at plasten ikke overophedes i stærkt sollys, selv ved mørke farver.

Under alu-facaden har du vores Primo plast med samme unikke fordele:

 • Primo System er det eneste danskproducerede plastsystem til vinduer og døre på markedet. Helt igennem designet og udviklet til det skandinaviske marked. Med slanke profiler og stilrent design, der passer til vores byggetraditioner og nordiske arkitektur.
 • Alle vores plastprofiler er forstærket med stål. Det giver stabile og stærke rammer og karme der holder længe og sikrer problemfri funktion år efter år. Andre vælger at spare stålet helt eller delvist væk. Det giver et billigere produkt, men ikke samme styrke og kvalitet.
 • Plastprofiler i RAL A klassen – Der er stor forskel på kvaliteten af plastprofiler til vinduesproduktion. De bedste systemproducenter er underlagt en international kvalitetssikring, der hedder RAL GZ 716. Vores profilleverandør Primo Danmark A/S er underlagt denne ordning. Det er vigtigt at vide, at der findes 2 klasser i RAL–standarden. Disse er benævnt: Klasse A og Klasse B. Primo profiler overholder kravene til Klasse A.
 • Primo profiler er 100% UV-stabile – de nedbrydes ikke af solen og gulner ikke med tiden.
 • Vi punktlimer alt vores glas. Det sikrer maksimal stabilitet i konstruktionen og giver bedst mulig sikring mod indbrud.
 • Ved montage fuger vi i Danmark karmen på ydersiden ud mod murværket. For at man kan lave en garantifuge på karmen skal der være mindst 10 mm fugeflade på karmen. Det er der på en Primo karm, men pas på for de fleste tyske/polske profilsystemer har ikke sådan en fugeflade.
 • Vores indadgående dreje-kip-vinduer og døre har de slankeste profiler på markedet. De har 2 tætningsplan, og du kan vælge mellem synlige eller skjulte beslag.
 • Vi anvender udelukkende beslag af høj kvalitet fra anerkendte producenter som eksempelvis tyske Siegenia eller danske IPA.
 • Alle vores plastfyldninger kommer fra det tyske firma Rodenberg, som vi har eneforhandling for i Danmark. Rodenberg er verden største producent af fyldninger, og kvaliteten er i en klasse helt for sig selv.
 • Det er ofte et problem at skaffe originale reservedele til ældre vinduer. Hos Primo sætter vi en ære i forsat at kunne servicere selv de første vinduer, vi lavede for mere end 40 år siden. Næsten alle reservedele er forsat på vores omfattende reservedelslager.
 • Du får 10 års garanti på vores plast/alu-produkter

Har du spørgsmål, så kontakt os, vi er altid klar med gode råd og vejledning. Vi er fagfolk, og vi ved en del om vinduer og døre – ring på 70 11 12 33.

 

Få et lynhurtigt og gratis online-tilbud

Vi laver gerne et helt uforpligtende og gratis online-tilbud på lige den løsning, der passer bedst til dig og dit hus.

Vi garanterer:

 • 100% gennemsigtighed
 • En skræddersyet løsning i de bedste materialer
 • Et ærligt svar fra de bedste eksperter på området
 • Professionel rådgivning i øjenhøjde

 

 

Få et lynhurtigt og gratis online-tilbud

Vi laver gerne et helt uforpligtende og gratis online-tilbud på lige den løsning, der passer bedst til dig og dit hus.

Vi garanterer:

 • 100% gennemsigtighed
 • En skræddersyet løsning i de bedste materialer
 • Et ærligt svar fra de bedste eksperter på området
 • Professionel rådgivning i øjenhøjde

 

Plast vindue, alu vindue, døre mm. - du får 10 års udvidet garanti
preloader