Funktionsglas

Funktionsglas er også kendt som specialglas, og tilbyder en række særlige funktioner som f.eks. ornamentering, støjdæmpning eller solskærmning. Profilkonstruktionen i vores vinduer er et resultat af en teknologiudvikling optimeret til fremtidens energikrav. På samme måde har glasset en kompleks teknologi, hvilket er altafgørende for, at vinduerne kan certificeres i de bedste energiklasser.
Vi benytter som standard 3- eller 2-lags kvalitetslavenergiruder med varm kant, technoform TGi.
Udover dette tilbyder vi en række af funktionsglas til forskellige formål. Her er nævnt de mest almindelige, men spørg os endelig, hvis du har specielle ønsker eller behov.

Ornamentglas

Ornamentglas findes med forskellige ornamenterede eller sandblæstlignende mønstre og benyttes primært til at hindre frit kig ind i
rummet eksempelvis på badeværelser.

Primo Vinduer tilbyder en række smukke ornamentglasløsninger. Vi har udvalgt denne serie til vores standardsortiment:

Gross Arctic 523

Orn 504

Orn 597

Cotwold Kura 572

Klein Arctic 528

Sahara

Santinato

Orn 504

Sikkerhedsglas

PRIMO vinduer og døre kan leveres med forskellige typer af sikkerhedsglas, som ikke splintres med risiko for personskade ved slag eller stød. Hærdet glas har en styrke, som er 3-5 gange større end almindeligt glas i samme tykkelse. Hvis glasset går itu, vil det splintres i mange små relativt ufarlige stykker. Derfor har hærdet glas et ”sikkert brud”. Lamineret glas er en anden type personsikkerhedsglas, hvor glasset holdes sammen af en folie. Hvis glasset går itu, vil skårene, der kan være skarpe og spidse, blive fastholdt i folien. Derfor har lamineret glas også et ”sikkert brud”.

De to typer sikkerhedsglas kan kombineres med f.eks. lamineret glas udvendigt og hærdet glas indvendigt (eller omvendt). På den måde skabes en stærk rude, hvor skårene bliver ved med at hænge sammen, selvom glasset bliver smadret. Bygningsreglementet og DS/INF 119 angiver retningslinjer for valg og anvendelse af sikkerhedsglas, se bygningsreglementet.dk.

Energistyring og solafskærmning

Solafskærmende glas er især velegnet til store vinduesarealer samt syd- og vestvendte vinduer, hvor man f.eks. i sommerhalvåret har behov for at reducere varme- og/eller lysindfald. Solafskærmende ruder har en særlig belægning, der reflekterer solens stråler og dermed reducerer solindfaldet.
Der findes mange forskellige typer solafskærmende glas i vores program. Spørg os om mulighederne. Vi rådgiver gerne, så vi finder frem til den helt rigtige løsning for dit projekt.

Støjbegrænsning

Til byggeri langs veje, jernbaner og andre støjkilder kan det være nødvendigt, at vinduer monteres med lydisolerende ruder. Glasopbygningen har betydning for vinduets lydisolerende egenskaber: En tykkere rude i et af glaslagene mindsker støjgener udefra. Derudover findes der specialfremstillede lydruder. Spørg os, så vi kan finde den rigtig løsning til dig.

 

Få et lynhurtigt og gratis online-tilbud

Vi laver gerne et helt uforpligtende og gratis online-tilbud på lige den løsning, der passer bedst til dig og dit hus.

Vi garanterer:

  • 100% gennemsigtighed
  • En skræddersyet løsning i de bedste materialer
  • Et ærligt svar fra de bedste eksperter på området
  • Professionel rådgivning i øjenhøjde

 

 

Få et lynhurtigt og gratis online-tilbud

Vi laver gerne et helt uforpligtende og gratis online-tilbud på lige den løsning, der passer bedst til dig og dit hus.

Vi garanterer:

  • 100% gennemsigtighed
  • En skræddersyet løsning i de bedste materialer
  • Et ærligt svar fra de bedste eksperter på området
  • Professionel rådgivning i øjenhøjde

 

Plast vindue, alu vindue, døre mm. - du får 10 års udvidet garanti
preloader