Alu og plast vinduer i energiklasse A – naturligvis

Alle vores produkter leveres som standard i Energiklasse B som foreskrevet i BR15 (Bygningsreglementet). Alle produkter kan alternativt tilbydes som produktserier optimeret til Energiklasse A. Dermed lever de op til kravene i det kommende BR20 – altså det forventede bygningsreglement fra år 2020.

Energiklasse A er en løsning, der honorerer fremtidens energikrav. Vi mener, at det er en god investering.

Vi er eksperter, når det gælder lavenergivinduer med høj isoleringsevne. Vi har altid været på forkant med denne udvikling, og alle vores vinduessystemer kan opfylde alle krav i henhold til bygningsreglementet.

Vores produkter er certificeret Energiklasse A – se mere på energivinduer.dk. Her finder du alle tekniske detaljer og målinger, der ligger til grund for vores certificering.

Bygningsreglementet

– gældende og fremtidige lovkrav
Energiklasse A opfylder kravene til BR20, altså det bygningsreglement der forventes at træde i kraft i år 2020 og vil være gældende en længere årrække frem.
Energiklasse B opfylder kravene til BR15, altså det gældende bygningsreglement, der trådte i kraft pr. 1. januar 2016. Fra denne dato er det ulovligt at anvende vinduer, der er dårligere end Energiklasse B i opvarmet byggeri. Læs mere herom i BR15 – eller spørg os, vi ved en del om
energirigtige vinduer.

Overfladetemperatur

Desværre kom der i BR15 ikke som ventet krav til den indvendige overfladetemperatur. Vi mener, det er en fejl. Vi har optimeret og udviklet vores vinduer, så den indvendige overfladetemperatur på vinduet er så høj som mulig. Der vil altid kunne opstå kondens på den indvendige side af vinduet, hvis luftfugtigheden i rummet er høj. Men er vinduets indvendige overfladetemperatur lav, er kondens uundgåelig og et dagligt problem.

Spørg derfor altid til vinduets indvendige overfladetemperatur. Vores overfladetemperatur er ikke under 11 grader ved en temperatur på 0 grader udendørs og 20 grader indendørs. Dette minimerer muligheden for kondens indvendigt på dine vinduer.

Produktdata

Primo Vinduers PVC-vinduer og døre er baseret på Primo System® 4000 og 4000e. Profilsystemet er miljøcertificeret efter ISO 14001. Råvaren er en specielt udviklet, hård og slagfast PVC, stabiliseret med en letmetalforbindelse CaZn. Materialet indeholder hverken tungmetaller eller blødgørere.

Vi bryder os om miljøet – ude som inde

Alle profiler fremstilles uden brug af blødgørere og tungmetaller, og vores vinduer og døre er allergivenlige. Overskydende plast fra produktionen indsamles og genanvendes via den landsdækkende indsamlingsordning af plast til recycling.

Plast isolerer bedst

Der er plast i alle vores vinduer. Fordi plast er holdbart og unikt, når det gælder isolering. Der findes ganske enkelt ikke bedre materialer til at holde varmen inde og kulden ude. Tænk blot på forskellen mellem at holde en dampende varm kop kaffe i et plastkrus eller et metalkrus. Derfor har også vores træ/alu-vinduer en isolator i karmen af plast.

Plast er et isolerende og ikke-ledende materiale. Profilerne er konstrueret med separate, luftfyldte kamre, hvor luften står stille og giver optimal varme- og lydisolering. Det er blandt andet derfor, vi ser stadig flere produkter, som traditionelt er blevet lavet i andre materialer, udført i plast. I dag kan du få drivhuse i plast, der forlænger vækstsæsonen med 2-3 måneder, fordi plasten holder kulden ude og lukker lyset ind.

Vores plastprodukter er gode for indeklimaet

Et godt indeklima har stor betydning for den daglige trivsel i hjemmet og på arbejdspladsen. Et godt indeklima omfatter både godt lys, et acceptabelt støjniveau og god, frisk luft. Vi omgiver os i det daglige med mange produkter og materialer, der afgasser stoffer og afgiver støv. Det generer både åndedræt og hud og er årsag til blandt andet kløe, hovedpine og forkølelsessymptomer. Desuden lider en stor del af befolkningen af en eller anden form for allergi, og indeklimaproblemer kan være en del af forklaringen.
En god tommelfingerregel er naturligvis at lufte ud og gøre rent både grundigt og regelmæssigt, men naturligvis har det stor betydning, hvilke produkter man omgiver sig med.

Plast er hygiejnisk og allergivenligt

Plast kan pr. definition ikke danne hverken råd eller svamp. Sådan er det bare. Plastmaterialet er med sin glatte overflade samtidig uhyre hygiejnisk og rengøringsvenligt – og derfor ofte det foretrukne valg i eksempelvis institutioner og på sygehuse, og også i private hjem, hvor mange familier slås med hovedpine eller allergiske reaktioner over for støv og kemikalier.

 

Få et lynhurtigt og gratis online-tilbud

Vi laver gerne et helt uforpligtende og gratis online-tilbud på lige den løsning, der passer bedst til dig og dit hus.

Vi garanterer:

  • 100% gennemsigtighed
  • En skræddersyet løsning i de bedste materialer
  • Et ærligt svar fra de bedste eksperter på området
  • Professionel rådgivning i øjenhøjde

 

 

Få et lynhurtigt og gratis online-tilbud

Vi laver gerne et helt uforpligtende og gratis online-tilbud på lige den løsning, der passer bedst til dig og dit hus.

Vi garanterer:

  • 100% gennemsigtighed
  • En skræddersyet løsning i de bedste materialer
  • Et ærligt svar fra de bedste eksperter på området
  • Professionel rådgivning i øjenhøjde

 

Plast vindue, alu vindue, døre mm. - du får 10 års udvidet garanti
preloader