Vores historie

Primo Vinduers historie

Det hele startede for over 50 år siden i et baglokale i Tistrup i det sydvestlige hjørne af Danmark: Chresten Jensen bliver født i 1917 i en søskendeflok på 12. Han går i faderens fodspor og bliver murer og videreuddanner sig senere til arkitekt.

Chresten Jensen er en eventyrer og kreativ entreprenør, der griber enhver lejlighed til at kaste sig ud i nye eksperimenter. På et af sine eventyr – på en messe i England – falder han for en ekstruder til plastprofiler. I 1973 starter Chresten Jensens bror Charlo Jensen produktionen af de første staldvinduer op i Lintrup tæt på drengenes fødehjem. Primo Vinduer ser dagens lys i 1974, og få år senere er produktionen udvidet til også at omfatte boligvinduer.

Fra national til international

Chresten Jensens iværksættertrang bliver grundlaget for en af Danmarks største plastvirksomheder, Primo, og da sønnen Fleming Grunnet i overtager virksomheden efter sin far i 1972, løfter 2. generation plastvirksomheden op fra den jyske muld og ud på den internationale scene – og en ny æra med strategisk udvikling og økonomistyring. Primo-koncernen bliver en særdeles velkonsolideret virksomhed under Fleming Grunnets ledelse, og koncernen opkøber en række vinduesfabrikker i 2001/2002 og samler vinduesproduktionen i Lintrup.

Primo Vinduer bliver selvstændigt

Pr. 1. november 2013 skilles vinduesproduktionen fra ekstruderingsforretningen, og Primo Vinduer overtages af direktør Kristian Andersen. Hermed kan en ny æra tage sin begyndelse.
Primo Vinduer udvider sortimentet til nu også at omfatte træ/alu-vinduer, og der bygges ny fabrik ved hovedkontoret i Lintrup.

Det nye fabriksanlæg med topmoderne produktionsudstyr blev indviet i sommeren 2015.

Der er fart på virksomhedens udvikling, og i 2017 bliver der investeret massivt i et nyt topmoderne produktionsanlæg til fremstilling af træprofiler til en helt ny serie af træ/alu-vinduer og døre. Produktionen igangsættes i første kvartal 2018.