Tips til vedligehold - Primo Vinduer

Tips til vedligehold

Hos os er du i rette hænder

Vi er eksperter, når det gælder vinduer og døre med minimal vedligehold. I vores produktion anvender vi godt og gennemtestet kram, materialer der kan holde til det barske danske vejr. Men ingen vinduer og døre er helt vedligeholdelsesfrie. Vil du have problemfri funktion og smukke vinduer og døre i rigtig mange år, så bør du indimellem give dem lidt opmærksomhed. Vores vores vinduer og døre er særligt lette at vedligeholde. Vi vejleder også gerne i, hvilken dør eller vindue, som kan være ideel til jeres hus eller byggeri.

Jævnlig rengøring af udvendige karme og rammer plus justering og smøring af bevægelige dele en gang om året sikrer, at vinduer og døre bliver ved med at se pæne ud og altid fungerer upåklageligt. Vi anbefaler, at man samtidig smører tætningslisterne med silikone, og at de ca. en gang årligt efterses for utætheder.

Generelt anbefaler vi rengøring mindst to gange om året med autoshampoo – og helst hver gang ruderne vaskes.

Startrengøring

Det er vigtige med en grundig rengøring når de nye vinduer og døre er monteret. Særlig vigtig er det at du også rengør i karmfalsen således at snavs og evt. metalspåner fra montagearbejdet fjernes og ikke kommer til at misfarve overfladen. Rudemærkater og beskyttelsesfolie fjernes omgående. Eventuelle limrester kan fjernes med lampeolie eller almindelig madolie. Der må ikke bruges sprit.

Rengøring af alu-overflade

Vinduer med alu-belægning på udvendig side rengøres bedst med almindelig autoshampoo med voks.

Justering og smøring

Som grundregel gælder, at alle bevægelige dele justeres og smøres med syrefri olie én gang om året. Derudover kan der være lidt forskel mellem typerne på, hvordan man løbende vedligeholder de enkelte vinduer og døre

Almindelig rengøring

Karm og ramme rengøres med samme vand, som ruderne vaskes i. Brug altid rigeligt vand, og tør altid karm og ramme efter med en tør klud. Vi anbefaler rengøring mindst 2 gange om året – og helst hver gang ruderne vaskes. God almindelig autoshampoo med voks anbefales.

Brug blød børste eller svamp og rigeligt med vand. Sørg for at skylde grundigt efter med helt rent vand. Vandet aftørres med gummiskraber eller vaskeskind. Brug af vaskemidler, der indeholder slibemidler eller opløsningsmidler må ikke forekomme.

Drænhuller i bundkarm og ramme renses jævnligt for spindelvæv og snavs med en blød børste. Kom aldrig stærke opløsningsmidler på karm og ramme.

Sidebundhængte vinduer (dreje-kip-vinduer) og døre (indadgående)

Rammens stilling i karmen justeres én gang årligt. Rammens stilling i karmen kan justeres i alle retninger. For oven i saksebeslaget øverst på rammen er der hul til en unbrakonøgle, hvori rammen justeres sideværts. På siden af det nederste hængsel kan rammen justeres sideværts, og i bundhængslet kan rammen justeres op og ned, ligeledes med en unbrakonøgle. Rammens pres mod tætningslisterne kan reguleres ved at dreje på låserullerne med en unbrakonøgle.

Facadedør + sidehængt terrassedør (udadgående)

Lås og paskvil i rammens forkant smøres. Alle hængsler er justerbare. Lås og paskvil i rammens forkant samt eventuelle kantrigler smøres med syrefri olie ca. én gang årligt.

Hængsler justeres én gang årligt. Bag aftagelig kappe i enden af hængslet sidder en unbrakoskrue til sideværts justering af dørpladen.
Dørpladen justeres mod højre eller venstre i karmen ved hjælp af unbrakonøgle.

Rengøring med Primo Rens

Primo Rens er et lugtfrit, intensivt, mildt, flydende slibe- og rengøringsmiddel specielt til Primo-plastoverflade. Kan anvendes udvendigt såvel som indvendigt på plastvinduer. Læs vejledning på flasken. Bemærk, at Primo Rens kun er til plast og ikke må anvendes på pulverlarkerede alu-overflader eller malede træoverflader.

Topstyret vindue

Hængselbeslagets nitteforbindelser og rullepaskvil i bundrammen smøres med syrefri olie én gang årligt. Glideskinner må ikke smøres, kun rengøres for snavs.

Sidehængt vindue (bl.a. dannebrogs- og bondehusvindue)
Aluminiumshængsler skal ikke smøres. Friktionsbremsens glideskinne holdes fri for olie og snavs. De bevægelige nitteforbindelser, rullepaskvil og håndtaget smøres én gang årligt. Friktionsbremse og låserulle justeres én gang årligt.

Vi har vinduer- og døre af mange forskellige typer. På den måde kan du finde netop det, som du søger. Hvis du har svært ved at overskue det store udvalg, så hjælper vores vinduesrådgivere dig gratis, så du får det rette produkt til netop dit projekt.

Det danske vejr stiller krav. Krav til ordentlige materialer og gennemprøvede konstruktioner. Vi mener, at ordentlige vinduer er billigst i det lange løb. Vi mener minimal behov for vedligehold bør være en selvfølge. Vores program er omfattende, men uanset hvilket produkt du vælger, kan du forvente lang levetid og minimale krav til vedligehold.

Vi ved, hvordan man laver vinduer. Så enkelt er det. Vi har gjort det i 45 år, hvor vi lige fra starten har været blandt de førende inden for den teknologiske udvikling af vinduesprofiler til bolig og erhverv.

Vi har vinduesrådgivere klar til at give dig den bedste vejledning til netop dit projekt. Du kan altid ringe og få et uforpligtende tilbud fra en af vores mange dygtige rådgivere.

Vi er en 100 procent danskejet virksomhed, som i mere end 45 år har arbejdet på at vinduer og døre i topkvalitet. Det danske vejr kan være en hård omgang for vinduer og døre, så der skal dansk design og kvalitet til, for at du kan nyde dine vinduer i mange år. Alle vores produkter produceres på vores fabrik i Lintrup lige syd for Kongeåen. Vores dygtige medarbejdere sætter en ære i at gøre det ordentligt. Vi fremstiller et solidt dansk produkt. Dansk håndværk når det er bedst.

Vi tilbyder 10 års garanti, fordi vi stoler på kvaliteten af de vinduer og døre, som vi sender ud fra vores produktionscenter i Lintrup. Vi har en lang tradition for ordentligt håndværk, så du kan glæde dig over dine nye vinduer og døre i mange år.