Nye vinduer hvornår og hvorfor

Gode grunde

Vi vil i det efterfølgende forsøge at hjælpe dig lidt på vej i din beslutningsproces.

Energi og varmebesparelse

Det er et faktum, at rigtigt meget varme forsvinder ud gennem gamle vinduer – faktisk ofte 1/3 af den varme, der bruges i private hjem. Det belaster naturligvis både miljø og pengepung og er et godt argument for at overveje nye vinduer.

Der er i de senere år sket en enorm udvikling, og moderne vinduer og døre isolerer betydeligt bedre end for bare få år siden. Selve vindueskonstruktionen – altså karm og ramme – er energioptimeret og betydeligt bedre isoleret end tidligere. Også når det gælder glasset, er der sket en fantastisk udvikling. Glassets isoleringsevne måles som U-værdi. En gammel almindelig termorude har typisk en U-værdi på 3,2. En moderne 3-lags energirude fra Primo Vinduer har en U-værdi på bare 0,5. Det siger sig selv, at der er tale om en mærkbar forskel.

Komfort og indeklima

Gamle vinduer er ofte utætte og kolde. Det giver træk og dårligt indeklima. Ved gamle større vinduespartier er fænomenet kuldenedfald, der føles som træk, ofte et problem. Ved nye vinduer er muligheden for kuldenedfald minimal.

Sikkerhed

Vi har brugt mange kræfter på at indbrudssikre vores produkter. Både vores vinduer og døre har kraftige beslag og mange lukkepunkter. Det besværliggør tyvens arbejde betydeligt og skaber tryghed.

Vedligehold

Gamle trævinduer stiller ofte store krav til løbende vedligehold. Det er tidskrævende, og hånden på hjertet, så er det ikke det sjoveste i verden at male vinduer. Råd og svamp i gamle vinduer er ikke godt for dit hus – det smitter…

Husets udseende

Pæne vinduer og døre betyder rigtigt meget for huset udseende. Der er altså noget om det, når man siger, at vinduerne er husets øjne. De ses, og de bemærkes. Pæne vinduer og døre er en glæde i hverdagen.

Husets værdi

Nye vinduer er godt for husets værdi. Skal du sælge dit hus, er nye vinduer et godt salgsargument. Faktisk betaler det sig ofte at udskifte vinduer og døre, inden huset eventuelt sættes til salg.