Teknisk viden - Primo Vinduer

Teknisk viden

Redningsåbninger, funktionskrav og indbrudssikring

Redningsåbninger og funktionskrav

For alle bygninger gælder en række lovkrav til redningsåbninger og flugtveje. Disse krav fremgår af det gældende bygningsreglement (BR15). Spørg os gerne, hvis du er i tvivl.


Vindue som redningsåbning

Redning af personer gennem en redningsåbning kan lade sig gøre, hvis den har en fri højde og bredde på tilsammen 1500 mm, hvor højden er mindst 600 mm og bredden mindst 500 mm. Er redningsåbningen placeret tæt på terræn, f.eks. mindre end ca. 2m over terræn, hvor risikoen for personskader i tilfælde af evakuering er minimal, vil det være forsvarligt at have en mindre højde på redningsåbningen.

Bemærk: Der kan lokalt være særlige regler/krav til en redningsåbning, kontakt din lokale brandmyndighed, hvis du er i tvivl.
Kilde: vinduesindustrien.dk

Krav om fri passage gennem dør

Den fri bredde måles med døren åbnet 90 grader og er den mindste afstand mellem døren og den modsatte karm (se tegning). En fri bredde på 770 mm tillader de fleste personer i kørestol at passere, men en fri bredde på 870 mm anbefales, da fx personer i manuelle kørestole kan have brug for ekstra plads til betjening af drivringe.

Der henvises i øvrigt til det til enhver tid gældende bygningsreglement vedrørende særlige forhold, så som regler og anbefalinger for brugere med syns- eller bevægelseshandicap. Læs mere på bygningsreglementet.dk.
Kilde: sbi.dk, SBi-anvisning 230 om Bygningsreglement 2010

Stop tyven

Primo Vinduer anbefaler en række indbrudshæmmende foranstaltninger, som kan være med til at sinke indbrud og besværliggøre flugtveje for tyven:
Jo flere lukkepunkter en dør har, desto vanskeligere er den at bryde op. Vores facadedøre har som standard 3- eller 5-punkts lukke- og slutblik, og terrassedørene 4-punktslukke med pilzsikring. Paskvilen kan tilbydes med hagekolver.

I øvrigt anbefaler vi følgende for ekstra sikring af boligen:

  • PN-sikringsbeslag er en god, ekstra sikring
  • Det samme er lamineret glas
  • Greb med nøgle eller kodelås lukker af for tyvens flugtvej
  • Glaslisten sidder indvendigt i indadgående elementer
  • Ruden er særligt vanskelig at fjerne, når glasset er limet i karm-/rammekonstruktionen

Vi har vinduer- og døre af mange forskellige typer. På den måde kan du finde netop det, som du søger. Hvis du har svært ved at overskue det store udvalg, så hjælper vores vinduesrådgivere dig gratis, så du får det rette produkt til netop dit projekt.

Det danske vejr stiller krav. Krav til ordentlige materialer og gennemprøvede konstruktioner. Vi mener, at ordentlige vinduer er billigst i det lange løb. Vi mener minimal behov for vedligehold bør være en selvfølge. Vores program er omfattende, men uanset hvilket produkt du vælger, kan du forvente lang levetid og minimale krav til vedligehold.

Vi ved, hvordan man laver vinduer. Så enkelt er det. Vi har gjort det i 45 år, hvor vi lige fra starten har været blandt de førende inden for den teknologiske udvikling af vinduesprofiler til bolig og erhverv.

Vi har vinduesrådgivere klar til at give dig den bedste vejledning til netop dit projekt. Du kan altid ringe og få et uforpligtende tilbud fra en af vores mange dygtige rådgivere.

Vi er en 100 procent danskejet virksomhed, som i mere end 45 år har arbejdet på at vinduer og døre i topkvalitet. Det danske vejr kan være en hård omgang for vinduer og døre, så der skal dansk design og kvalitet til, for at du kan nyde dine vinduer i mange år. Alle vores produkter produceres på vores fabrik i Lintrup lige syd for Kongeåen. Vores dygtige medarbejdere sætter en ære i at gøre det ordentligt. Vi fremstiller et solidt dansk produkt. Dansk håndværk når det er bedst.

Vi tilbyder 10 års garanti, fordi vi stoler på kvaliteten af de vinduer og døre, som vi sender ud fra vores produktionscenter i Lintrup. Vi har en lang tradition for ordentligt håndværk, så du kan glæde dig over dine nye vinduer og døre i mange år.