Ældre hus i ny forklædning

At vælge vedligeholdelsesfrie vinduer og facadebeklædning sparer ikke bare tid og penge – det gør også huset mere attraktivt for travle børnefamilier og ældre par, hvis huset engang skal sælges

Poul Nissen

Ældre hus i ny forklædning

Da familien Nissen købte den 152 m2 store villa tilbage i 2000, var det med totalrenovering for øje. Både ude og inde og med det helt klare mål, at der skulle være så lidt som muligt at pleje og passe bagefter. Derfor var Poul Nissen slet ikke i tvivl om, at der skulle plastvinduer fra Primo i huset. Vinduerne er købt gennem den lokale trælast.

Huset fra 1964 er oprindeligt opført i gasbeton. Familien valgte at sætte gule sten uden på gasbetonen, og sammen med de nye vinduer har den nye facade givet huset et nyt og moderne look. Kronen på værket er den store karnap i stuen, der kom til i 2005 og har bragt ekstra lys og luft ind i rummet.

Senest er huset i 2007 udvidet med garage og værksted, og også her har Poul Nissen tænkt i vedligeholdelsesfrie materialer.

Sidehængte vinduer med sprosser

– Jeg valgte en facadebeklædning med plader i grå eternit, som står godt til de gule mursten. Nu mangler jeg bare at skifte underbrædderne under tagudhænget ud med eternit, så passer huset stort set sig selv.

Familien har valgt sidehængte vinduer med sprosser til huset. Sprosserne er af typen, der ligger i glasset, så det er nemt at vaske vinduerne. De oplukkelige vinduer i karnappen er topstyret og åbner udad; karnappen kostede i 2005 14.000 kr.