Et slot på bøhlandet

Vi har en arkitekt i familien, som anbefalede trævinduer – han anede nok ikke, at man kunne få smukke buer og klassiske småsprossede dannebrogsvinduer i plast.

Pia Bilstrup

Blistrups drømmehus

Pia og Torben Bilstrups drømmehus fylder smukt og godt i landskabet. Ejendommens arkitektur leder tankerne hen på fordums slotte, skønt der tale om et nybyggeri fra 2007. Kviste og krinkelkroge, højt til loftet, glaseret tegltag, buer og sprosser – alt sammen underbygger det indtrykket af en moderne herregård. Og det er vel også, hvad det er, denne perle på den jyske hede.

Med hjælp fra arkitekt Øjvind Andersen, Arkitektladen i Ribe, har Pia og Torben skabt et hjem ud over det sædvanlige. 370 spændende kvadratmeter fordelt på to etager har familien at boltre sig på. 19 hjørner og 6 kviste giver huset mange utraditionelle detaljer. Byggeriet har stillet store krav til vinduespartierne, bl.a. med buede vinduer og en stil, der passer til arkitekturen.

Det skal være nemt

Primos klassiske sidehængte vinduer af typen Dannebrog rammer husets stil perfekt. Pia har ikke tøvet med at iklæde vinduerne mere moderne ”udstyr” i form af ilagte sprosser og greb i stedet for de oprindelige stormkroge og hasper.

– Det skal være nemt at vedligeholde og gøre rent, understreger Pia.