Henne Strand Feriecenter: Holdbar facade i barsk klima

De var ikke de billigste, men de var de bedste.
Det er kvaliteten og servicen, der tæller, og Primo kan begge dele.

Tove Gammelgaard, inspektør og daglig leder af Henne Strand Feriecenter

Henne Strand Feriecenter

Vi er derude, hvor mågerne vender. Henne Strand – smukt og barsk på én gang. Lige bag klitten på den kilometerlange sandstrand ligger Henne Strand Feriecenter, med kig ned til bylivet til den ene side og Vesterhavet til den anden. Nu med ekstra godt udsyn gennem nye vinduer fra Primo.
Inspektør Tove Gammelgaard, der er daglig leder af feriecentret. tager imod og fortæller om stedet og om renoveringen, der endte med en Primo løsning.

Inspektør Tove Gammelgaard, der er daglig leder af feriecentret. tager imod og fortæller om stedet og om renoveringen, der endte med en Primo løsning.

– Henne Strand Feriecenter består af 70 privatejede lejligheder. Ejerne har allerførst skullet blive enige om, at det var en god idé at investere i nye vinduer og døre plus ny facadebeklædning, fortæller Tove Gammelgaard. Sammen med bestyrelsen har hun stået i spidsen for projektet og sammenfatter resultatet og samarbejdet med Primo i få vendinger:

Komplet facadeløsning

– Vi var ikke i tvivl om, at vi ville have plastvinduer – de skal jo kunne holde til de barske vejrforhold her på vestkysten – uden for meget vedligeholdelse

– Det hele gik op i en højere enhed, da Primo Vinduer indvilligede i også at stå for udskiftning af facadebeklædningen; her har vi igen valgt en vedligeholdelsesfri løsning, nemlig Ivarplank (fibercement, red.).

– De var ikke de billigste, men de var de bedste.

– Allermest overrasket har jeg og de enkelte ejere været over den stand, montørerne har efterladt lejlighederne i – nærmest ikke til at se, at de har været der.

Det har været et problemfrit forløb, selvom det er et omfattende projekt at renovere så mange lejligheder. Det skal dog også siges, at vi har valgt at dele den op i to etaper; sidste etape starter først igen til vinter, tilføjer Tove. Så får feriegæsterne højsæsonen i fred og ro, og ejerne får deres sædvanlige lejeindtægt.

Så meget lysindfald som muligt

Ejerkredsen har valgt den nye Energy serie fra Primo Vinduer – det nyeste design fra fabrikken med klare, enkle linjer og smalle profiler, der giver optimalt lys i stuen. I forgangen har man valgt en dør med glasparti, igen for at lukke mest muligt lys ind; her er glasset behandlet i et sandblæst look, der gør det umuligt at se igennem.

Ved siden af et ansigtsløft til centret kan Tove Gammelgaard og de 70 boligejere samtidig se frem til et lavere energiforbrug. Vinduer og døre er oftest den store synder, når varmeregningen skal betales, så det vil som regel vise sig at være en god investering på sigt at skifte de gamle vinduer ud.