Kvalitet i top efter mange år - Primo Vinduer

30 år gamle plastvinduer står som nye

Jeg er imponeret over, hvor godt det holder. Jeg overraskes gang på gang. Det ligner, at de lige er kommet ud fra fabrikken.

Jørgen Bjarkam

Minimal vedligehold er vigtigt

I 1991 tog Jørgen Bjarkam kampen op med arkitekterne. Han skulle opføre et nyt parcelhus med den flotteste udsigt i Aalborg, og han insisterede på, at der skulle plastvinduer fra Primo Vinduer i huset.

”Jeg brugte al min tid i vores tidligere hus på at vedligeholde, så det nye hus skulle være så vedligeholdelsesfrit, som overhovedet muligt”, siger Jørgen Bjarkam.

Han valgte derfor plastvinduer mod arkitektens anbefaling.

”Jeg mødte en skepsis mod plast. Det blev anset som et underlødigt materiale,” siger han.

Imponere gang på gang

Men han stod fast, og det glæder ham i dag. Han har netop gennemgået, hvad han betegner som ”langtidstesten” efter, at vinduerne nu har siddet i huset i mere end 30 år.

”Jeg er imponeret over, hvor godt det holder. Jeg overraskes gang på gang,” forklarer Jørgen Bjarkam.

Han har flere gange vist vinduerne frem til gæster, der ifølge ham slet ikke kan forstå, at de er mere end 30 år gamle.

”Mange kæmper med vedligehold på deres vinduer. Jeg tænker bare; ’hold nu op’,” siger han, og henviser til, at han mange gange har hørt folk klage over, at de igen skulle ud og slibe og male de gamle vinduer.

En kamp for plast

Jørgen Bjarkam har flere gange hørt om skepsis mod plastvinduer, og det har fået ham op af stolen.

”Jeg har simpelthen overvejet, om jeg ikke skulle skrive indlæg i forskellige tidsskrifter om det her,” forklarer han, og siger samtidig;

”Man skulle tro, at jeg havde relation til en fra Primo Vinduer, men det er jeg altså ikke,” griner han.

Indlæg i tidsskrifter blev det dog ikke til, men han er ikke i tvivl om, at hvis han igen skulle ud og skifte vinduer, så blev det plast fra Primo Vinduer.

”Jeg ville helt sikkert ringe til dem først”, siger han.

Men det bliver nok ikke aktuelt. Jørgen Bjarkam holder nemlig på, at vinduerne også om ti år ser ud som i dag.

Kræver ikke det store pleje

Det er minimalt, hvad Jørgen Bjarkam har brugt af tid på at vedligeholde vinduerne. Guiden fra 1991 viser, at han gerne hvert år skal forbi dem med en klud og lidt smørelse, men som hos mange andre gik der længere tid imellem.

”Det er nok nærmere hver fjerde år, at jeg har sørget for dem,” erkender han.

Men ikke desto mindre, så overraskes han over, hvor godt de holder, når han hvert fjerde år bruger en enkel søndag på at shine vinduerne op.

”Det ligner, at de lige er kommet ud fra fabrikken.”

Han er ikke i tvivl om, at han valgte rigtigt dengang i 1991.

Vi har vinduer- og døre af mange forskellige typer. På den måde kan du finde netop det, som du søger. Hvis du har svært ved at overskue det store udvalg, så hjælper vores vinduesrådgivere dig gratis, så du får det rette produkt til netop dit projekt.

Det danske vejr stiller krav. Krav til ordentlige materialer og gennemprøvede konstruktioner. Vi mener, at ordentlige vinduer er billigst i det lange løb. Vi mener minimal behov for vedligehold bør være en selvfølge. Vores program er omfattende, men uanset hvilket produkt du vælger, kan du forvente lang levetid og minimale krav til vedligehold.

Vi ved, hvordan man laver vinduer. Så enkelt er det. Vi har gjort det i 45 år, hvor vi lige fra starten har været blandt de førende inden for den teknologiske udvikling af vinduesprofiler til bolig og erhverv.

Vi har vinduesrådgivere klar til at give dig den bedste vejledning til netop dit projekt. Du kan altid ringe og få et uforpligtende tilbud fra en af vores mange dygtige rådgivere.

Vi er en 100 procent danskejet virksomhed, som i mere end 45 år har arbejdet på at vinduer og døre i topkvalitet. Det danske vejr kan være en hård omgang for vinduer og døre, så der skal dansk design og kvalitet til, for at du kan nyde dine vinduer i mange år. Alle vores produkter produceres på vores fabrik i Lintrup lige syd for Kongeåen. Vores dygtige medarbejdere sætter en ære i at gøre det ordentligt. Vi fremstiller et solidt dansk produkt. Dansk håndværk når det er bedst.

Vi tilbyder 10 års garanti, fordi vi stoler på kvaliteten af de vinduer og døre, som vi sender ud fra vores produktionscenter i Lintrup. Vi har en lang tradition for ordentligt håndværk, så du kan glæde dig over dine nye vinduer og døre i mange år.