Materialer

Plast/alu

Vinduer og døre i plast/alu
– med vores unikke detaljer

Få fordelene ved det ekstremt holdbare og vedligeholdelsesfrie plast – samtidig med, at du får det fantastisk flotte finish i alu-profilerne.

Plast er et fantastisk materiale til fremstilling af vinduer og døre, men der er det ved det, at den plast, der anvendes til vinduer og døre, kun kan fremstilles i farven hvid.

Der er gennem årene lavet mange forsøg på at farve i plasten. Men det fungerer ikke, da de kan ikke gøres UV–stabile, og farvet plast falmer derfor med tiden.

Man kan også anvende folie, som er en tynd tape, der limes på den hvide plast. Folien har den ulempe, at den kun findes i et begrænset antal farver, og at den tynde folie på overfladen har en begrænset holdbarhed. Dertil kommer, at folie i mørke farver gør plastprofilerne ekstremt varmt i stærkt sollys, hvilket profilerne kan tage skade af.

En anden måde at farve plast på er at male plasten præcis, som man gør ved et trævindue. Ulempen ved dette er, at en malet overflade har begrænset holdbarhed og skal derfor vedligeholdes og med årene males igen og igen.

I 2006 bragte Primo Vinduer en helt ny løsning på farvede plastvinduer og -døre på markedet, nemlig plast/alu. Et helt unikt produkt, som vi faktisk er stolte af.

Læs mere om de mange fordele ved plast/alu på siden her.

Karm

Topmoderne højisolerende karm/ramme konstruktion med hele 9 kamre (i både karm og ramme), med stillestående luft bringer vinduets isolerings evnen helt i top.

Glasliste invendig

Glasliste indvendig sikre maksikmal indbrudssikkerhed!

3 – lags lavenergirude

3 – lags lavenergirude, med varm kant er vores standard. Sikre bedst mulig isoleringsevne – se mere under energi.

Smuk og stilren aluoverflade

Smuk og stilren aluoverflade, pulverlakkeret i lige den farve du ønsker. Vælg mellem 10 standardfarver eller alle tænkelige RAL farver.

Karm/ramme profiler

Ekstremt slanke karm/ramme profiler, sikre maksimal glas areal og stor lysindfald, designet af Primo til dansk arkitektur.

Stålforstærkning

Solid stålforstærkning i både karm og ramme på alle 4 sider. Sikre stabile rammer og stabilitet i elementet og problemfri funktion i årtier.  

Plastfordele i farver

Med plast/alu får du et kvalitetsprodukt med præcis de samme unikke fordele, som hvis du vælger vores Primo/plast.

Altså lang holdbarhed, minimalekrav til vedligehold, fantastisk varmeisolering etc. Samtidig får du en flot alufacade udvendig, der er pulverlakkeret i lige den farve, du måtte ønske det.

Plast/alu løsningen er en helt unik Primo løsning. Vær derfor omhyggelig, når/hvis du sammenligner vores plast/alu med andre på farvede plastprodukter på markedet.

Folieindpakning og maling er simpelthen langt fra lige så holdbart, som vores løsning med plast/alu.

Plast/alu eller træ/alu?

Med den udvendige alufacade på plast/alu elementerne, får du præcis samme arkitektoniske udtryk ved plast/alu, som man har det ved træ/alu. Hvorfor vælge plast/alu i stedet for træ/alu? Du skal vælge plast/alu, hvis du vil have alle de slidstærke og robuste fordele fra plastvinduer kombineret med en alufacade i lige den farve, du ønsker det. Den indvendige side af vinduer og døre slides med tiden. Det betyder, at træ/alu vinduer på et tidspunkt vil trænge til at blive malet indvendig. Sådan er det ikke med plast/alu. De skal bare rengøres i ny og næ, og så holder de sig som nye.

Mange vælger plast/alu til bygninger, hvor slitagen er stor. Det kan være institutioner, skoler, sygehuse, udlejningssommerhuse eller private hjem.

Vælg mellem alverdens farver

Du kan altså vælge mellem alverdens farver, når du skal have nye plast/alu vinduer og døre i fremtiden.

Indvendigt er plasten i farven hvid RAL 9016. På den udvendige side kan du – uden merpris – vælge frit mellem vores 10 smukke standardfarver.

Ønsker du en helt særlig farve så kan vi mod et pristillæg tilbyde alle mere end 200 forskellige RAL farver.

Vi hjælper gerne. Vores vinduesrådgivere sidder klar til at hjælpe dig på vej i valget af de mange muligheder.

Plast/alu i Primo System er smukt dansk design

Ved Primo har vi vores helt eget profilsystem til fremstilling af vinduer og døre i plast/alu.

Systemet er udviklet og designet gennem mange år til danske byggetraditioner.

Plast/alu er smukt dansk design med slanke stilrene profiler. Den udvendige alufacade giver både vinduer og døre et eksklusivt udtryk.

Stålforstærkede profiler er et Primo særkende

Alle vores plastprofiler er forstærket med stål – både karme, rammer og poste.

Det giver stabile og stærke rammer og karme, der holder længe og sikrer problemfri funktion år efter år.

Andre plastproducenter vælger at spare stålet helt eller delvist væk. Det giver et billigere produkt, men ikke samme styrke og kvalitet.

Primos stålforstærkning er med til at sikre den lange holdbarhed, stabile rammer og gode funktion.