Funktionsglas

Glas

Ved Primo Vinduer anvender vi udelukkende lavenergiglas af højeste kvalitet. Vores vinduers karm/ramme konstruktioner er et resultat af mange års udvikling. Vi har løbende optimeret og forbedret konstruktionerne så de hele tiden er optimeret til fremtidens energikrav. Derfor er Primo vinduer certificeret i de bedste energiklasser.

Glasset har naturligvis også stor betydning. Vi benytter som standard 3 – lags lavenergi glas. Altid med ”varm kant” af typen Technoform TGI. Den ”varme kant” minimer muligheden for kondens langs glassets kanter.

Vi tilbyder et meget stort sortiment af funktionsglas. Altså glas med et særligt formål. Er du på udkig efter noget specifikt som ikke er nævnt, så spørg – vi kan næsten alt med glas.

Funktionsglas

Funktionsglas er også kendt som specialglas, og tilbyder en række særlige funktioner som f.eks. ornamentering, støjdæmpning eller solskærmning.

Ornamentglas

Ornamentglas findes med forskellige ornamenterede eller sandblæstlignende mønstre og benyttes primært til at hindre frit kig ind i rummet eksempelvis på badeværelser.

Primo Vinduer tilbyder en række smukke ornamentglasløsninger. Vi har udvalgt denne serie til vores standardsortiment:

Gross Arctic – klar
Nr. 523

Cotsworld – klar
Nr. 572

Sahara
Nr. 520

Ornament
Nr. 597

Ornament
Nr. 504

Klein Kathedral – klar
Nr. 112

Klein Arctic – klar
Nr. 528

Satinato
Nr. 2721

Sikkerhedsglas

Primo vinduer og døre kan leveres med forskellige typer af sikkerhedsglas, som ikke splintres med risiko for personskade ved slag eller stød. Hærdet glas har en styrke, som er 3-5 gange større end almindeligt glas i samme tykkelse. Hvis glasset går itu, vil det splintres i mange små relativt ufarlige stykker. Derfor har hærdet glas et ”sikkert brud”. Lamineret glas er en anden type personsikkerhedsglas, hvor glasset holdes sammen af en folie. Hvis glasset går itu, vil skårene, der kan være skarpe og spidse, blive fastholdt i folien. Derfor har lamineret glas også et ”sikkert brud”.

De to typer sikkerhedsglas kan kombineres med f.eks. lamineret glas udvendigt og hærdet glas indvendigt (eller omvendt). På den måde skabes en stærk rude, hvor skårene bliver ved med at hænge sammen, selvom glasset bliver smadret. Bygningsreglementet og DS/INF 119 angiver retningslinjer for valg og anvendelse af sikkerhedsglas, se bygningsreglementet.dk.

Energistyring og solafskærmning

Solafskærmende glas er især velegnet til store vinduesarealer samt syd- og vestvendte vinduer, hvor man f.eks. i sommerhalvåret har behov for at reducere varme- og/eller lysindfald. Solafskærmende ruder har en særlig belægning, der reflekterer solens stråler og dermed reducerer solindfaldet. Der findes mange forskellige typer solafskærmende glas i vores program. Spørg os om mulighederne. Vi rådgiver gerne, så vi finder frem til den helt rigtige løsning for dit projekt.

Støjbegrænsning

Til byggeri langs veje, jernbaner og andre støjkilder kan det være nødvendigt, at vinduer monteres med lydisolerende ruder. Glasopbygningen har betydning for vinduets lydisolerende egenskaber: En tykkere rude i et af glaslagene mindsker støjgener udefra. Derudover findes der specialfremstillede lydruder. Spørg os, så vi kan finde den rigtig løsning til dig.